3 års garanti     60 dagars returrätt     1000-tals nöjda kunder     Nöjd kundgaranti     Säker betalning

Varukorg

0 artiklar 

Hjullager

Hjullager

Hjullager sitter på hjulaxeln och är den del som får hjulet att snurra. Alla personbilar har underhållsfria, permanentsmorda hjullager. Sypmtom på att dina lager håller på att ta slut är om du hör ett oljud i form av muttrande, brummande eller klickande ljud vid kurvtagning, då kan det med stor sannolikhet vara hjullagret som behöver bytas. På vissa bilar byter man enbart hjullagret medan man på andra bilar behöver byta ett helt hjulnav / hjulhub. Det finns flertal olika typer av lager: 

Enradigt spårkullager är det vanligaste lagret, det är ett radiallager men tål även måttlig axiell belastning, lagret har låg friktion och tål höga varvtal.

Vinkelkontaktkullager är ett radialkullager som kan överföra stor axiell belastning i en riktning. Dessa monteras ofta i par där de tar upp axiell belastning från båda håll.

Sfäriskt kullager har en yttre sfärisk ring som gör att lagret blir självinställande, detta betyder att axeln tillåts ändra vinkel gentemot lagerhuset. Sfäriska kullager är radiallager som klarar mindre axiell belastning

Koniskt rullager, enradiga koniska rullager är mycket vanliga i bilens drivlinans olika delar. Detta är ett radiallager men om två stycken monteras motvända kan de tillsammans fullständigt ta upp axiella krafter från båda håll.

Hjulnav, Hjulhub eller Hub unit är en allt vanligare förekommande typ av enhet.Här har man byggt in den viktiga lagerfunktionen i en utbytbar enhet. Denna enhet är tätad och smord för hela hjullagrets livslängd. Då man i dessa fall byter hela enheten minskar risken för monteringsskador som kan uppkomma vid montering av traditionella hjullager.

Du bör kontrollera om du har ABS bromsar på din bil då hjullager skiljer sig åt beroende på om du har ABS eller ej.

 

Artiklar 1 till 9 av totalt 824

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. ...
 6. 92

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Artiklar 1 till 9 av totalt 824

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. ...
 6. 92

Rutnät  Lista 

Fallande ordning