3 års garanti     60 dagars returrätt     1000-tals nöjda kunder     Nöjd kundgaranti     Säker betalning

Varukorg

0 artiklar 

Bildelar i originalkvalitet till rätt priser

Bildelar - originalbildelar eller inte? - Varför du inte behöver lägga dyra pengar på originalbildelar!

Det här är första delen av vår guide om bildelar. Denna guide är till för att hjälpa dig förstå skillnader mellan originalbildelar och bildelar från eftermarknaden.

Bildelar från bytdel.se

Att köpa bildelar och bilreservdelar till din bil online är något som fler och fler bilägare har förstått fördelarna med. Istället för att handla dyra bildelar hos märkestillverkarna så finns det en uppsjö med bra reservdelar och komponenter till din bil att hitta på internet. De mer påkostade och seriösa sajterna har idag en sökfunktion där du anger bilens registrerings nummer och/ eller bilmodell för att kunna visa dig rätt produkter och bildelar för just din bil.

När du åker till din märkesverkstad för att serva din bil eller lämnar in den för reparation vet du att du får Original Equipment Manufacturer (OEM) reservdelar. Men om du tar bilen till en oberoende verkstad kommer du troligen få reservdelar från eftermarknaden. Är det något fel med det, kan det innebära en sämre kvalitet på reservdelen och i vilka situationer bör du endast använda original-bildelar? Ofta till ett betydligt högre pris! Vilket är då att föredra?

Det finns både för och nackdelar med att använda originalbildelar alternativt piratbildelar till din bil. Teknikens värld genomförde en undersökning kring detta och fann att priset på märkesbildelarna i vissa fall var mer en dubbelt så dyra som de konkurrerande alternativa bildelarna. Vårt råd är att hitta en balans mellan kostnad och kvalitet, kanske håller inte piratbildelen lika länge som original bildelen men har ett så pass mycket lägre pris att det ändå lönar sig att byta oftare. Många gånger är priset på en originaldel 60% dyrare så att handla från en oberoende leverantör lönar sig snabbt.

För vanliga bilägare och konsumenter av bildelar så är det stora utbudet och konkurrensen som skapas mot märkesverkstäderna bara positiv och gör att vi får bra bildelar till ett betydligt lägre pris. Även enkelheten att handla bildelar online är absolut en aspekt att väga in. Det finns ett brett utbud av icke märkesbildelar så ta dig tid att söka runt och läsa recensioner och kommentarer om bildelen du behöver. Priset mellan olika leverantörer och webbshoppar kan även variera stort, så sök ingen quick fix utan ta dig tiden att hitta det bästa alternativet för just din bil. Tänk på att får du fel del eller en bildel av låg kvalitet så kan följderna bli kostsamma i det fall bilen tar skada och en större reparation behövs göras. Hos oss på http://www.bytdel.se har du garanterat att alla bildelar är ev originalkvalitet och detta betyder att våra bildelar har samma egenskaper och är av samma kvalitet som originaldelarna som monterades i din bil hos tillverkaren.

Om du skulle vara sugen på att sälja din bill så kika gärna in på vikoperdinbil.se som ger dig en snabb skattning av vad bilen är värd direkt på webben. 

Vilka bildelar skall jag välja

För att besvara dessa frågor har vi skapat en lista med för-och nackdelar för att hjälpa dig att göra ett mer välgrundat beslut när du väljer vilka bildelar som skall användas i din bil. På detta sätt kan du hitta en balans mellan kostnad och kvalitet.